İmplantlar, diş kaybında kullanılan ve eksik dişlerin yerine geçen yapay diş kökleri olarak düşünülebilir. Çene kemiğinin içine yerleştirme işlemine ise implantasyon işlemi adı verilir. yapay diş kökü görevi gören implantlar, vücudun biyolojik dokularıyla ve çene kemiği ile uyumlu titanyum malzemelerden üretilmiştir.
Bir implant tedavi planlamasında, başarıyı etkileyen kriterler hastanın tıbbi durumu, sigara alışkanlıkları ve uygulanan bölgenin çene kemik dokusunun yapısıdır.
Tüm kriterler dikkatle incelendikten sonra , 3 boyutlu bilgisayarlı tomografiler yardımı ile ilgili çene kemiği dokusunun eni boyu ve iç doku yapısı görüntülenerek yerleşim planlaması yapılır.
İmplant cerrahisi sanıldığının aksine , işlem yapılacak bölge uyuşturulduktan sonra günümüz teknolojisi ile bir diş çekimi veya bir dolgu işleminden daha uzun veya zor değildir.
İmplantlar çene kemiğine yerleştirildikten sonra kemik ile kaynaşması için bir süre beklenmesi gerekir. Osteointegrasyon olarak adlandırılan bu kemik ve implant yüzeyi kaynaşmaşı, implantın üzerine yerleştirilecek dişlere gelen çiğneme kuvvetlerini kaldırabilmesi için önemlidir.
Bu bekleme süresi kemik dokusunun yapısı ile değişmekle birlikte , 3 – 6 ay arasındadır. Bu süreç tamamlandıktan ve implantlar çene kemiğiyle bütünleştikten sonra , implantın üstüne yerleşecek protez dişlerin tamamlanması yaklaşık 10 gündür.
Özgürce Gülümse
Zirkonyum diş kaplamaları, zirkonyum oksit adı verilen bir bileşiğe dayanan, dayanıklılığıyla öne çıkan bir diş kaplama malzemesi türüdür. Bu kaplamalar güçlü yapıları sayesinde uzun ömürlü ve dayanıklıdır. Zirkonyum Diş Kaplaması geleneksel metal destekli diş kaplamalarına alternatif olan en güncel diş hekimliği malzemesi sayılabilir. Zirkonyumların en büyük avantajı ışığı geçirebilen yapısı sayesinde metal destekli porselen diş kaplamalarına göre daha estetik ve doğal dişe benzer bir görüntü sağlamasıdır. Diğer bir avantajı ise , bileşik yapısı sayesinde , zamanla kimyasal aşınmaya bağlı diş eti renklenmesine neden olmamasıdır. Sayılabilecek daha bir çok özelliği sayesinde, Zirkonyum Diş Kaplamaları geleneksel metal destekli porselen diş kaplamalarına göre avantaj göstermesine rağmen, her hasta için uygun olmayabilir. Zirkonyum Diş kaplamasının hastaya uygun olmadığı diş hekiminin değerlendirmesi sonucu belirlenir. Zirkonyum kaplamalar güçlü yapısıyla çiğneme kuvvetlerine karşı dayanıklı olduğundan özellikle arka dişlerde kullanıldığında tercih edilmektedir.
E-Max sadece estetik nedenlerle dişlere tedavi uygulanması gerektiğinde, diş dokusuna minimum zhasar veren bir yöntem olarak laminate veneer tekniğinde özellikle gülüş hattındaki dişlerde üstün estetik özelliklerinden dolayı tercih edilir. E-Max kaplamalar tamamen sıkıştırılırmış cam seramik tozlarından elde edilerek maksimum incelik maksimum estetik ve minimum dokunuşla dişlere istenilen formu vermekte kullanılan diş kaplamalardır.
Dişin doğal yapısı, ışık geçirgenliğine en yakın görüntü sağlayarak, gerçek diş dokusuna en yakın estetik ve doğal görünümü sağlayarak hastanın gülüş estetiğinin iyileştirilmesinde etkili bir seçenek sunmaktadır.
Ev ve ofis diş beyazlatma ile daha parlak ve beyaz bir gülüş
Sigara, kahve, çay, koyu renkli yiyecekler gibi alışkanlıklar zamanla dişlerin sararmasına neden olur. Diş hekimliğinde kullanılan çeşitli kimyasal ajanlarla hastanın mevcut diş rengi beyazlatılabilir.
Diş hekimleri tarafından yapılan profesyonel diş beyazlatmatedavisi ile sararmış diş dokusu genel olarak 5-6 tona kadar daha açık ve parlak hale gelebilmektedir.
Profesyonel diş beyazlatma ofis tipi diş beyazlatma ve ev tipi diş beyazlatma olacak şekilde iki farklı yöntemle yapılabilir. Ofis tipi diş beyazlatma, diş hekimi tarafından klinik ortamda yapılan bir diş tedavisi iken, ev tipi diş beyazlatma, diş hekiminin hasta için hazırladığı özel plaklar kullanılarak hasta tarafından evde uygulanır. Hangi yöntemin tercih edileceği hastanın diş dokusunun yapısına ve renk tonuna ve diş hekiminin kararına bağlı olarak değişebilir.
Diş beyazlatma işleminin kalıcılığı, kullanılan diş beyazlatma sisteminin etkinliği ve güvenilirliği, diş hekiminin tecrübesi ve işlem sonrası hastanın ağız bakımı gibi birçok faktöre bağlıdır.
Mavendent’e ziyaretinizi planlamak için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli. İhtiyacınız olan müdahaleyle ilgili size geri dönüş yapacağız.
Görselliğin öneminin her geçen gün arttığı çağımızda güzellik/estetik ve yüz algısının en temel unsurlarından biri de hiç şüphesiz ağız ve dişlerdir.
Bilimsel araştırmalar, güzel ve kendine güvenen bir gülüşün bireylerin sosyal yaşamlarına etkilerini ortaya koymaktadır.
Güldüğünde dişlerinin görüntüsünden memnun olmayan bireylerin sosyal ortamda rahat bir şekilde gülümseyememesi, bireyin özgüvenini ve psikolojisini etkilemektedir.
Gülüş tasarımı, hastanın isteğine uygun olarak gülüş hattındaki tüm dişlerin altın oran ve estetik matematiksel parametrelerini kullanarak dişlerin rengini, formunu ve dişlerin karakteristik yapısını en estetik ve yüz ve ağız karakterine en uygun olacak şekilde , doğal görünümde hastaya kazandırmayı kapsayan bir kavramdır. Gülüş tasarımında hastanın ihtiyacına göre diş tedavi planı, tam seramik laminalar, zirkonyum kaplamalar, diş beyazlatma , estetik kompozit restorasyonlar veya implantlar kullanılan diş tedavisi yöntemleridir.
Gelişen teknoloji, dijital olanaklardan yararlanılarak hastaların işlem sonrası gülümseme tasarımının hastanın beklentilerine göre ayarlanmasına ve tedaviye başlamadan önce fotoğraflarla hastalara gösterilmesine , hatta işlem öncesi provalarla diş üzerinde görmelerine olanak sağlamaktadır. Bu sayede hastanın yüzüne en uygun ve en güzel estetik diş restorasyonlarının yapılması sağlanır.
Özgürce Gülümse
Diş çarpıklıkları hem estetik hem de diş fırçalama sırasında fırçanın yeterli diş temizliğini sağlayamaması uzun vadede, dişlerde yoğun bakteri birikimi sonucu, diş taşı ve diş eti hastalaıkları veya dişlerde çürüğe neden olur. Bu nedenle, hem estetik hem de sağlık açısından, dişlerin olması gereken şekilde düzgün sıralanması önemlidir.
Ortodontik tedaviler artık gelişen teknoloji sayesinde neredeyse görünmez olan şeffaf plaklarla yapılabilmektedir. Böylelikle sosyal iletişimde estetik bir problem yaratan tellerin yerine hastalar daha rahat hissederek tedaviyi tamamlayabilir.
Endodontik tedavi, bakterilerin diş dokusunda oluşturduğu çürük veya dişin dıştan aldığı bir darbe sonucunda damar sinir dokuların zarar görmesi nedeniyle ihtiyaç duyulan bir diş tedavisidir. Çürük derinleştikçe dişin damarları, sinirleri ve kök kanalları enfeksiyona karşı savunmasız hale gelir. Bazen diş kökünde ve çenede apse bile oluşabilir. Kanal tedavisi, enfekte olmuş diş kök kanallarının sinirlerden ve bakterilerden temizlenip doldurulması ile gerçekleştirilir. Kök kanal tedavisi sonucu diş canlılığını yitirse de, bu tedavi dişin ağızda kalmasını sağlar. Travma, kırık veya çürük sonucu ağır hasar görmüş dişlerin ağızda kalmasını sağlamak için endodontik tedaviler ağız sağlığı için kritik öneme sahiptir. Bilimsel araştırmalar uygun yapılmış bir kanal tedavisinin başarı oranının %95’in üzerinde olduğunu göstermektedir.
Yirmilik dişler aynı zamanda “bilgelik dişleri” olarak da bilinir ve diş sırasının sonuncusudur. Ancak çene yapısı yeterli alana sahip olmadığında ve dişin sürmesi düzgün olamadığında, çoğu zaman sorun yaratabilirler. Bu durumda diş ağrısı, diğer dişlerin sıkışması, komşu dişlerin çürümesi veya çevre diş dokusunun enfeksiyon kapma riski gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle ’20’lik dişlerin çekilmesi gerekir. Yirmilik dişlerin çıkarılması genellikle lokal anestezi altında yapılır ve cerrahi bir işlem olabilir. Dişin konumuna ve durumuna göre diş hekimi çekim öncesinde röntgen görüntüleri alıp uygun bir tedavi planlaması yapar. İyileşme süreci genellikle birkaç gün sürer ve genellikle çekim sonrası ağrı kesiciler ve soğuk kompres uygulamasıyla yönetilir.
Mavendent’e ziyaretinizi planlamak için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli. İhtiyacınız olan müdahaleyle ilgili size geri dönüş yapacağız.
Tam veya kısmi diş kayıplarını tamamlayan tüm diş tedavilerini kapsar. Eksik dişler implant destekli protezler veya zirkonyum köprülerle tamamlanır.
Diş protezleri, kaybedilen dişlerin yerine konulması veya diş bozukluklarının düzeltilmesi amacıyla kullanılan önemli bir diş tedavi yöntemidir. İmplant destekli dişler, diş eksikliği durumunda implant üzerine yerleştirilen yapay dişlerdir. İmplant üzerine konulan protezler ile tamamen dişsiz çenelerde dahi tüm dişleri kaplayan bir protez yapmak mümkündür. İmplantlarla desteklenen protez dişler, doğal dişlere en yakın estetik ve fonksiyonel sonuçlar sağlar.
Zirkonyum diş köprüleri dayanıklılıkları ve doğal dişlere benzer görünümleri ile bilinmektedir. Zirkonyum güçlü ve dayanıklı bir malzeme olduğundan uzun ömürlü ve estetik sonuçlar sunar.Ancak kimi durumlarda tercih edilmesi uygun olmayabilir. Bu diş protez çeşitleri, hastaların diş sağlığını ve estetik görünümünü iyileştirmek için etkili ve güvenilir bir çözüm sunar.
Free Your Smile
Kliniğimizde her tedavide birinci kalite malzeme kullanmaya özen gösteriyoruz.
Muayenehanemizi ziyaret edin ve diş tedavinize başlayalım.